След сигнал на bTV, ДАНС и ековластите проверяват депо във Враца

...
След сигнал на bTV, ДАНС и ековластите проверяват депо във Враца
Коментари Харесай

Поредно депо с отпадъци от Италия бе разкрито във Враца

След сигнал на bTV, ДАНС и ековластите ревизират хранилище във Враца с боклуци, импортирани от Италия. Репортаж на малкия екран сподели площадка на ул. " Складова " в града, на която са разтоварени над 50 тона използвани тонер касети от принтери. Част от тях са пакетирани, а други – не. Отпадъкът се складира там от ноември. Според етикетите на контейнерите и чувалите идва от Италия и не е рисков.

Порталът на ул. " Складова " е отворен и до отпадъка се стига без проблем, а наематели и клиенти настояват, че нямат общо.

Екипи от ДАНС и Регионалната екоинспекция направиха незабавна инспекция. " По предварителна информация по документите, които прегледахме, са неопасен боклук, само че занапред ще изясним кой е притежателят на площадката и на отпадъците ”, изясни Христо Христов, шеф на РИОСВ-Враца. Площадката обаче не е лицензирана, както изисква законът.

Стопаните на площадката - татко и наследник Ангелови, настояват, че боклукът не е техен, а на компания, с която сключили контракт за предпазване. 

„ Проблемът е, че тя не е записана в Регионална инспекция за опазване на околната среда, няма подобен публикуван документ за предпазване, за което компанията ще си понесе глобата ”, изясни още Христов. По информация на bTV от Италия пластмасата е препродадена три пъти, преди да стигне до склада във Враца. Собствениците на въпросните компании следва да бъдат разпитани.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР